امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

مبانی نظری و پیشینه تحقیق سازه طلاق و سازگاری

مبانی نظری و پیشینه تحقیق سازه طلاق و سازگاریدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 14 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 147 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 96

«طلاق» اسم برای تطلیق است یعنی از بین بردن قید در كتب لغت، برای واژه طلاق معنای گوناگونی گفته شده است مانند رهایی، آزادكردن، ترك كردن (گواهی، 1373)در لغت نامه دهخدا «طلاق» به معنی رها شدن از قید نكاح، رها شدن از عقد نكاح، رها كردن و فسخ كردن عقد نكاح آمده است (دهخدا، 1335)

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق سازه طلاق و سازگاری

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 96

تعاریف طلاق: «طلاق» اسم برای تطلیق است یعنی از بین بردن قید. در كتب لغت، برای واژه طلاق معنای گوناگونی گفته شده است مانند رهایی، آزادكردن، ترك كردن (گواهی، 1373).در لغت نامه دهخدا «طلاق» به معنی رها شدن از قید نكاح، رها شدن از عقد نكاح، رها كردن و فسخ كردن عقد نكاح آمده است (دهخدا، 1335).

در فرهنگ معین «طلاق» به معنی جداشدن یا جدایی زن از مرد و نیز به معنای رها شدن زن از قید نكاح آمده است.بر مبنای گفته  لنگرودی (1374)  طلاق به معنی رد كردن، انكاركردن، نپذیرفتن، قبول نداشتن، اقرار نكردن، نشناختن، منكر شناسایی شدن، رها كردن (معین، 1371).

مترجم شرایع می نویسد: «طلاق در امت به معنی گشودن گره است» و نیز به معنای رها كردن، واگذاردن. مثلا می گویند كه: فلان ساقه طالق است. یعنی رها است، هر كجا كه می خواهد می رود و   می چرخد. یا اینكه طلاق دادم فلان قوم را (محقق حلی، 1374).به اعتقاد كاتوزیان: «طلاق ایقاعی است تشریفاتی كه به موجب آن، فرد به اذن یاحكم دادگاه، زنی را كه به طور دائم در قید زوجیت اوست رها می سازد» (كاتوزیان، 1375).در فقه اسلامی طلاق این چنین تعریف شده است: « اذاله نمودن و از بین بردن قید نكاح بواسطه صیغه (طلاق) بدون آنكه عوضی در مقابلش ملاحظه شود (محقق حلی، 1374).بعضی از استادان حقوق فرانسه از طلاق[1] تعریفی به شرح زیر به عمل آورده اند: «طلاق قطع رابطه زناشویی به حكم دادگاه، در زمان حیات زوجین، به درخواست یكی از آنان یا هردو است»            (همان ،1963). در بررسی های اجتماعی، به انحلال قانونی و شرعی و عرفی ازدواج تحت شرایط و مقرراتی خاص، طلاق گفته می شود. در معنای محدود و خاص تر نیز، «انحلال رابطه زن و شوهری در ازدواج دائمی که بعد از آن از نظر رعایت حقوق و تکالیف مربوط به زناشویی مسئولیتی برای زن و شوهر نخواهد بود، ‌طلاق گفته می شود» (گلچین و سیدی، 1387).

در حقوق امروز ایران طلاق به حكم دادگاه واقع می شود و در تعریف آن می توان گفت: طلاق عبارتست از انحلال نكاح دائم با شرایط و تشریفات خاص از جانب مرد یا نماینده ی قانونی او. بنابراین طلاق ویژه ی نكاح دائم است و انحلال نكاح منقطع از طریق بذل یا انقضاءِ مدت صورت می گیرد.           ماده ی 1139 قانون مدنی در این باره می گوید: «طلاق مخصوص عقد دائم است وزن منقطعه با انقضاء مدّت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می شود(امامی، 1374).

در اکثر کشورها، طلاق باید با اجازه قاضی و یا یک مرجع قانونی در فرآیندی قانونی صورت بگیرد و حتی در برخی از کشورها مانند: مالت و فیلیپین طلاق جایز شمرده نمی شود. فرآیند قانونی طلاق نیز شامل مواردی هم چون: حمایت همسر، سرپرستی فرزند، ‌توزیع دارایی ها و تقسیم بدهی هاست که معمولاً موضوع های مهمی هستند. در بیشتر نظام های قضایی، طلاق را باید دادگاه تأیید کند تا مؤثر باشد. در برخی از کشورها مانند پرتغال نیز موقعی که دو طرف بر سر طلاق و شرایط آن به توافق            می رسند می توانند برای تأیید و ثبت طلاق خود به مراکز غیر قضایی مراجعه کنند. البته در این کشور، ‌طلاق های از این نوع، از مارس 2008 به صورت اینترنتی صورت می گیرد و نیازی به مراجعه حضوری دو طرف برای گرفتن گواهی طلاق نیست. در همه ایالات آمریکا نیز والدین هنگام جدایی از یکدیگر               باید برنامه والدینی داشته باشند تا وظائف و مسئولیت های آن ها در قبال فرزند مشخص باشد           (حقانی، 1388).


[1]-divorce

فهرست مطالب

مبانی نظری سازه طلاق

انواع طلاق

تعارض ناشی از طلاق عاطفی

نظریه های طلاق عاطفی

نظریه طلاق عاطفی كسلر

نظریه سیستمی كیفیت زناشویی ماركز

نظریه مثلث عشق استرنبرگ

نظریه نظم خورد چلبی

عوامل موثر بر اختلاف زناشویی و طلاق

وقت صرف كردن با هم

تقسیم كار

نگهداری از بچه ها

مسایل مالی

مسئله اقوام همسر

تاثیرات طلاق

تاثیر طلاق و اختلافات زناشویی بر زنان

عوارض فردی

عوارض خانوادگی

عوارض اجتماعی

تاثیر طلاق و اختلافات زناشویی بر كودكان

مبانی نظری سازه  سازگاری

تعریف سازگاری

نظریات سازگاری

خصوصیات افراد سازگار

ابعاد سازگاری

شاخصهای سازگاری

افسردگی

اضطراب

پرخاشگری

پیشینه پژوهش

منابع

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری سازه طلاق و سازگاری , مبانی نظری , سازه طلاق و سازگاری , سازه طلاق , سازگاری , پیشینه تحقیق سازه طلاق

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر